Am primt zilele trecute un proces verbal  de contraventie pentru ca am circulat acum 6 luni si 10 zile, fara rovinieta valabila. Amenda este de 250 lei sau 125 lei daca se plateste in 48 de ore de la comunicare. La aceasta se adauga tariful de despagubire echivalent cu suma platita pentru rovinieta pe un an. In cazul meu, de 115 lei. Cum nu retineam momentul, am inceput sa caut de unde pot face rost de dovada. Am gasit textul chiar pe procesul verbal: “Dovada savarsirii contraventiei se gaseste la sediul CESTRIN specificat in antet, pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei, conform termenului de prescriptie al faptei in baza O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Deci fotografia mea nu mai este.
Am cautat O.G. 2/2001 unde la Art. 13, al. 1 scrie: “Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.” Practic amenda mea s-a prescris.
Totusi trebuie sa faceti contestatie in 15 zile de la primirea procesului verbal de contraventie. Daca nu o faceti, trebuie sa platiti amenda chiar daca au trecut cele 6 luni. Asa ca pastrati plicul sau procesul verbal pe care scrie data la care l-ati primit.
Cum amenzile pentru rovinieta vin destul de greu, este posibil ca multi din voi sa le primiti dupa mai mult de 6 luni. Aveti deci sansa sa scapati de amenda, dar intotdeauna consultati o persoana competenta (nu eu).

scris de Roman Visan

******************************************************

Update:

Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni daca Procesul Verbal a fost intocmit dupa mai mult de 6 luni de la data savarsirii faptei. Se mai prescrie si daca nu primiti Procesul Verbal in mai putin de o luna de la data intocmirii lui. Oricum, puteti face contestatie pentru lipsa probei daca ati fost instiintat dupa mai mult de 6 luni.

*******************************************************

Update 15 sept. 2011:

Intre timp mi-a venit acasa o Citatie pentru proces civil de la judecatoria in raza careia am fost (sau nu) surprins fara rovinieta. De ce citatie si de ce proces? Deoarece Contestatia (Plangerea Contraventionala Impotriva Procesului Verbal) se trimite Judecotoriei in raza careia ati fost surprinsi si nu la sediul CESTRIN iar instanta trebuie sa vada daca exista proba (fotografia) care va incrimineaza. Teoretic nu exista. Practic o sa vad la proces. Oricum o sa va tin la curent.

*******************************************************

Update 13 dec. 2011

Inaintea primului termen de judecata din 11 nov. 2011, DRDP-CESTRIN a raspuns cu o intampinare la care a adus ca proba, 1 exemplar imagine foto. Eu am primit o citatie pentru un nou termen fixat in februarie 2012.
Nu pot sa nu ma intreb de unde a scos CESTRIN-nul fotografia la cel putin 7 luni de la data savarsirii contraventiei, cand ei scriu chiar pe procesul verbal ca “Dovada savarsirii contraventiei se gaseste la sediul CESTRIN specificat in antet, pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei, conform termenului de prescriptie al faptei in baza O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare.” ? Oare daca le pastreaza mai mult, incalca O.G. 2/2001?
Sunt absolut sigur ca CESTRIN-ul pastreaza toate fotografiile (nu arunca nici una). Spatiu pe disk este. Observ insa un anumit tipar in activitatea CESTRIN: invariabil, toate procesele verbale vin la limita de prescriere. Ultima amenda care mi-a venit (tot la limita) am si platit-o deja. Nu am inteles motivul acestui comportament dar sunt hotarat sa-l aflu, mergand cu procesul pana la capat.
Oricum, o sa va tin la curent.

*****************************************************

Update 08 feb. 2012

O prima victorie! Judecatoria Deva  a admis in parte contestatia mea si m-a scutit de plata tarifului de despagubire (plata contravalorii rovinietei). Amenda a ramas.

Nu cunosc motivarea sentintei pentru ca nu am fost prezent la proces dar cand o voi afla, o veti afla si voi. Bineinteles, voi face recurs. Aici nu mai e vorba de bani. Vreau sa aflu daca se poate.
Si voi odata cu mine.

*****************************************************

Update 18 feb. 2012

Atentie! Intre timp a disparut de pe procesul verbal textul: ”Dovada savarsirii contraventiei se gaseste la sediul CESTRIN specificat in antet, pe termen de 6 luni de la data constatarii contraventiei, conform termenului de prescriptie al faptei in baza O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Dovada ca textul a fost acolo e in imaginea de mai jos:

Doar textul a disparut. Legea e tot acolo, nu a fost abrogata.
*****************************************************
Update 13 mar. 2012
Mai jos e sentinta judecatoriei Deva la contestatia facuta. Se observa ca desi nu s-a cerut, judecatoria a anulat plata despagubirilor catre CESTRIN pentru lipsa din Procesul Verbal, a agentului constatator. De mai mult timp se discuta despre portita asta de scapare, adica lipsa semnaturii olografe. In cazul meu am scapat de plata a 125 de lei dar un cazul masinilor nari, suma e mult mai mare. Concluzia: daca nu s-au schimbat intre timp procesele verbale, e bine de contestat amenzile pentru rovinieta, pentru ca puteti scapa macar de plata despagubirilor catre CESTRIN.
Sentinta in cazul meu, o puteti vedea aici: sentinta

97 Responses to “Nu platiti amenzi pentru rovinieta, mai vechi de 6 luni!”

 • popmarina:

  chiar si eu azi am primit asa ceva…cum nu ne aducem aminte ca am fost pe acolo..unde sa caut exact …??

  • Sanyi:

   Dovada, sub forma unei poze poti sa o ceri doar facand contestatie la CESTRIN. Adresa o gasesti pe web, http://www.cestrin.ro la “Contact”.

  • flaviu:

   am primit amenda pentru lipsa rovinietei pentru data de 29.08.2011 in jud Valcea, ora 02:45 in conditiile in care aveam rovinieta valabila pana in data de 28.08.2011 ora 23:59 si ma intorceam acasa spre cluj dupa un lung drum din Grecia. Oare am sanse daca fac o contestatie sa fiu iertat?

 • Sanyi:

  Am auzit ca in cazul in care nu mai aveti rovinieta si nu stiti pe ce perioade ati avut-o, se gaseste un istoric al rovinietelor facute pentru masina voastra la benzinaria de unde le-ati achizitionat. Eu asa stiu ca la Petrom se poate.

 • Nu au reusit sa iti trimita procesul verbal in 6 luni? Sa ne bucuram pentru incompetenta? E posibil ca poza care atesta ca crculai in momentul respecti pe un drum national sa mai existe, presupun ca nici asta nu au sters-o tot din delasare, daca nu o fi un sistem automat

 • IonI:

  Baieti, de cate ori vedeti camere pe drumuri, puteti sa le puneti putina vaselina pe obiectiv. ca sa filmeze si mai bine gropile prin care circulam.

  In mod normal ar trebui ca “despagubirea” catre CNADR sa fie contravaloarea unei roviniete pe un an. care sa acopere celelalte contraventii ce s-au infaptuit in cele 6 luni pana la instiintare.

 • alex:

  Am primit o amenda pentru rovinieta de acum 6 luni (am primito acum) dar a fost platita pe un an inainte deci eravalabila pana in august acum.Ce este de facut?

 • alex:

  Astept un raspuns (cate se poate de repede)

 • Petros:

  Alex,nu ai de ce sa te temi,f…-i in gura,a trecut termenul,dar fa totusi o contestatie.sa fie acolo…
  a,si pastreaza toate hartoagele legate de acest eveniment.

 • MIHAI:

  va salut! la mine treaba e mai stufoasa, pe scurt am cumparat o masina,aia de acolo au zis ca se ocupa ei de tot ca nu am nevoie de rovinieta cat am nr rosii… cand le-am luat pe alea negre de leasing nici prin gand nu mi-a mai trecut rovinieta si uite asa am trecut prin dreptul camerei de la Romanesti, Prahova zilnic, timp de vreo 7 luni, acum imi e si frica sa fac socoteala, in cazul in care nu rezolv nimic cred ca am sa le duc masina, ca sa fim chit…oricum, acum dau un exemplu din multele care mi-au venit,asta fiind cel mai recent. fapta am savarsit-o in data de 27.05 2011, procesul a fost intocmit in data de 21.11.2011 si expediat in data de 07.12.2011 (data de pe plic) si a ajuns la mine in data de 08.12.2011.acum intrebarea: au trecut alea 6 luni sau nu? platesc cntravaloarea amenzii fara cea a rovinietei, ca mai repede platesc 125 lei in 48 decat 250. astept raspunsuri de la cei ce au trecut prin asa ceva si au castigat. va multumesc

  • admin:

   Nu au trecut. Dupa cum scrie si in articol, aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca Procesul Verbal a fost intocmit dupa mai mult de 6 luni de la data savarsirii faptei. In cazul tau, a fost intocmit la 5 luni si 3 saptamani. S-ar mai fi prescris si daca procesul ajungea la tine in mai mult de 30 de zile de cand a fost intocmit. Ori el a ajuns in 17 zile. Nu deci nu :)
   Oricum, doar amenda se injumatateste in 48 de ore, contravaloarea rovinietei pe un an ramane aceeasi. Poti sa o platesti cand vrei. Valoarea ei se modifica doar functie de evolutia cursului Leu-Euro de la sfarsitul lunii anterioare platii.

   • Adrian:

    Mi-a spus un avocat ca PV de constatare a contraventiei privind lipsa rovignetei se intocmeste in max.30 de zile de la data faptei !In acest caz de ce mai trimit PV incheiate dupa 5 luni si 1/2 ??? Cazul meu

 • Lixianna:

  Buna ziua tuturor…
  Sunt si eu un sofer (de fapt soferitza!! ;) ) care a primit prin posta instiintare de la CNADR cum ca am circulat pe drumurile nationale fara sa detin vestiata ROVINIETA. In procesul verbal de constatare era mentionat ca savarsisem fapta in luna ianuarie, iar pliculetul cu surpriza l-am primit pe undeva prin luna iulie. Exact cu 2 saptamani inainte de concediu!! Va dati seama de dezamagirea mea! Ca o fetita silitoare ce sunt, am scormonit pe net cu ajutorul prietenului meu Google si am gasit si altii in situatia mea, care au dat in judecata CNADR. Am uitat sa mentionez ca in luna februarie mi-am luat rovinieta pentru 12 luni. Practic atunci cand mi-au facut poza eram in culpa, insa in momentul in care au facut procesul verbal de constatare nu mai eram in culpa. Asadar, am depus plangere contraventionala la judecatoria Mures. Mi-am zis ca nu am ce pierde. In cel mai rau caz, aman plata acestei amenzi. Dosarul este inca pe rol, am obtinut amanare pana in februarie 2012. O sa va tin la curent cu evolutia dosarului meu. Cine are curiozitatea sa vada cate dosare civile are CNADR poate sa verifice la link-ul urmator si sa treceti la criteriul ‘Parte’ denumirea institutiei, adica “CNADNR SA” .
  http://portal.just.ro/InstantaDosareLista.aspx?idInstitutie=320
  Tot cautand pe net, am dat de parerea unui avocat referitoare la aceasta rovinieta. Cititi si dumneavoastra: http://www.piperea.ro/2011/04/29/rovinieta/
  Important este sa respectati termenul de 15 zile lucratoare de la primirea plicului cu surpriza sa faceti ceva: ori sa achitati amenda, ori sa depuneti plangere. Altfel, CNADNR are dreptul sa ceara executare silita a sanctiunii.
  Toate cele bune.

 • marius:

  salut fratilor,

  asa am patit-o si eu de din luna mai nu am avut rovinieta ,,,si nu mi am dat seama..si acum ma trezesc ca imi vin acasa cate 2 amenzi pe saptamana…au trecut 6 luni …ce pot sa fac ajutatima care ati trecut prin asa ceva..ca imi ie ca imi vin 200 300 de mil si ma termina..:(

 • MIHAI:

  eu am contactat un avocat i-am dat plicurile si acum astept sa vad ce urmeaza o sa te tin la curent….daca te informau a 2-a zi dupa ce ai comis infractiunea si tot nu-ti luai rovinieta eram de acord sa platesti 1000000 de amenzi,dar vin dupa 6 luni ….

 • Lixianna:

  @Marius… Nu ai prea multe optiuni. Ori platesti amenzile care pot sa-ti vina acasa si peste 3-4 luni. Ori depui plangere contraventionala la judecatorie. Am auzit (dintr-o sursa neoficiala) ca au fost cazuri in care judecatorul a anulat sanctiunea aplicata de CNADNR. Dar trebuie sa argumentezi plangerea aia cu ceva… Unii au spus ca nu circula decat ocazional in afara de oras, ori la tine nu e cazul, intrucat ti-au venit deja 2. Eu, de exemplu am cerut schimbarea sanctiunii in ‘avertisment’ cu anularea amenzii, pe motiv ca mi-am platit ROVINIETA aia nenorocita inainte de a primi acasa pliculetul de la CNADNR. Chiar inainte de a se intocmi procesul verbal de constatare. Altii au spus ca locul de munca este in imediata apropiere a orasului (1-2 km) si ca alte iesiri din oras nu au. Incearca sa gasesti ceva, de care sa te legi, ceva in favoarea ta.
  @Mihai… Daca vin dupa 6 luni, cred ca minunat. Din cate am inteles, cei de la CNADNR tin pozele alea doar 6 luni, dupa care sunt sterse automat. Inseamna ca daca ceri dovada ca ai incalcat legea asta cu ROVINIETA, ei nu mai pot sa-ti puna la dispozitie poza?
  Mai e o ‘chichita’!! Am inteles ca mai nou nu se mai dau stikere care se aplica pe parbriz. Inseamna ca identificarea autoturismului se face dupa numarul masinii cu aparate video sau fotografice. E posibil ca acele aparate sa citeasca eronat numarul masinii, nu?? E mai putin credibil argumentul asta, dar in lipsa de altceva… :P

 • Sobolanul Paros:

  Pentru cei care nu si-au cumparat rovinieta,nu ar fi mai bine sa plateasca amenziile pe care le vor primi,sa respecte legea si data viitoare sa-si cumpere rovinieta ? Pe o zi,o saptamana,o luna,un an,cum doriti Dvs. Degeaba va plangeti ca primiti amenezi,de ele nu scapati !

  • Raspuns:

   Draga domnule sobolanel.
   Probabil ca gandirea dvs nu depaseste granitele impuse de sotie ca si stapan iar dvs de executant. Se poate ca o persoana sa uite?

  • Motanu:

   D-le şobolan păros – eu sunt de acord cu plata rovinietei ,iar banii să intre în bugetul celor de la “drumuri şi hopuri ” pt. întreţinerea reţelei de drumuri ( autostrăzi mai puţine ), nu în alte conturi dubioase. ÎN ALTĂ ORDINE DE IDEI – TAXA CRETINULUI DE BĂSESCU TREBUIA INTRODUSĂ DUPĂ CE NI SE PUNEA LA DISPOZIŢIE O REŢEA DE DRUMURI ŞI AUTOSTRĂZI CORESPUNZĂTOARE , pt. a nu ne strica autoturismele prin gropi, care şi acum sunt la modă. Apropo cu viscolul…- ce părere aveţi de dotările CNADNR , REFEROTOR LA DESZĂPEZIRE ? Ce aveţi de spus de persoanele care au decedat din cauza viscolului ? – nu cumva ce-i de la CNADNR. MAI SUNT ŞI CRIMINALI ? sĂ AUZIM DE BINE .

  • cristian:

   personal am platit intotdeauna rovigneta. am avut o problema medicala grava 4 luni nu m-am ridicat din pat. am imprumutat masina unui prieten fara sa il rog sa se uite la valabilitatea rovignetei. greseala mea dar in situatia in care eram numai la rovigneta nu ma gandeam si nici dvs. va asigur nu v-ati fi pus intrebarea. mi-au venit in aceeasi zi 22.02.2012 doua amenzi din luna august 2011. teoretic sunt de acord cu ele dar daca veneau pe rand puteau fi platite omeneste nu sa dau 500 lei odata. de asemenea mi se pare anormal sa platesc si amenda si despagubire atata timp cat drumurile astea asa cum sunt ele sunt facute din taxe si impozite pe care si eu le platesc. amenda e ok despagubirea e hotie curata. e ca si cum daca depasesc viteza trebuie sa platesc amenda, despagubire la aparatul de inregistare ca doar se uzeaza, taxa ca a stat politistul in strada si uzura masinii de politie si poate si o despagubire ca am folosit drumul neregulamentar.

  • alex:

   tatic u esti un nesimtit care lucreaza la cersetori astia de la CNADNR??? MAI DUTE N **** si nu face u pe interesantu jeg mic ce esti ..ai permis de conducere..vai a gare n culo pezzo di merda…

  • alex:

   nu ti-e rusine? lucrezi la aia? aia care baga banii in buzunare? in majoritatea situatiilor de aici am observat ca amenzile sunt luate pe nedrept. in situatia mea, aveam rovinieta valabila pe numerele de germania si amenda am primit-o in prima zi, atunci cand mi-am ridicat numerele noi de la politie. tie ti se pare ca nu imi platesc datoriile catre stat? daca stiam macar, imi faceam. mi-am facut 2 zile mai tarziu o alta rovinieta. ca sa nu mai zic ca a ajuns la mine dupa cateva luni si nu am apucat nici sa platesc in 48 de ore si nici sa depun contestatie in 15 zile. ca asa e sistemul, prost, ca si tine dl. sobolan

 • Ion:

  Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei deoarece am circulat pe data de 10.06.2011 fara rovinieta. Ma ingrijorez ca urmeaza zeci de amenzi de genul asta pentru ca am mai circulat de foarte multe ori fara rovinieta. Mi-au intocmit procesul verbal pe data de 05.12.2011 si acasa am primit plicul prin posta pe 15.12.2011. Au trevut cele sase luni de care vorbeati? Sau ce pot face in acest caz?

 • Ion:

  daca nu le platesti toate aceste amenzi ce iti pot face ei?

 • ese:

  Am primit si eu o amenda exact la fel ca tine. Acum redactez plangerea. Se pare ca aceasta contraventie este una continua (litera 2 al art. 14) acestea inceand a fi prescrise dupa 6 luni de la CONSTATARE (nu de la savarsire). CONSTATAREA se face prin Proc-Verbal(deci data intocmirii). deci d`aia au poze:)

 • ese:

  litera 2 art 13 scuze

 • Ion:

  Eu m am interesat si am aflat ca aceste amenzi ajung la taxe si impozite, acolo pot plati in rate si dupa cinci ani s-ar prescrie tot? Ce stiti de chestia asta?

 • gaby:

  buna.rovineta mi-a expirat pe data de 15.12.2011,azi am vazut si m-am dus si mi-am cumparat 26.12.2011 si am trecut de vreo 3 ori prin camerele de la braserie(dus -intors 6 ori)intrebarile mele sunt:
  1. daca imi vine amaenda pot cere schimbarea sanctiunii in ‘avertisment pentru ca am uitat(trebuie sa fac inainte sa imi vina acasa plicul sau dupa ce imi vine plicul)
  2.cat poate sa imi vina de plata?

 • Lixianna:

  @Gaby
  Daca ai trecut de 6 ori prin dreptul camerelor de supraveghere si esti ghinonist si te-a fotografiat de 6 ori, e posibil sa primesti 6 amenzi. Sfatul meu este sa astepti pana primesti acasa primul plic cu amenda (in caz ca ti-au facut poza!!) si numai dupa aceea sa faci plangere contraventionala de schimbare a sanctiunii. Motivul pe care poti sa-l invoci este acela ca esti la prima abatere de acest gen si ca ti-ai platit rovinieta inainte de data constatarii. Eu asa am procedat. Inca nu s-a solutionat cazul, dar a auzit ca au fost cazuri in care s-a anulat sanctiunea.
  Cat despre valoarea amenzii/amenzilor, poti sa calculezi si tu singur avand in vedere urmatoarele: valoarea amenzii este de 250 ron + contravaloarea rovinietei (chiar daca o ai deja platita inainte de intocmirea procesului verbal de constatare!!), totul inmultit cu numarul proceselor verbale de constatare.
  Bafta multa!!… si Sarbatori Fericite in continuare!! :)

 • doru:

  buna ziua. eu am inceput sa primesc acasa amenzi pentru circulare fara rovinieta, dar problema e ca amenzile sunt
  pentru date si ore la care nu am fost in zona respectiva.in urma contestatiilor, am reusit sa obtin o fotografie
  in care se vede doar numarul de inmatriculare al masinii, in rest nimic. din moment ce exista poze care dovedesc
  cat de cat prezenta masinii in locul respectiv la data si ora mentionata, iar eu stiu ca asa ceva nu este posibil
  am ajuns la concluzia ca este vorba despre o alta persoana cu un alt autovehicul, dar care si-a afisat un nr fals
  de inmatriculare (al meu). aveti idee sau cunostiinte despre intamplari similare? e cam imposibil sa iti dovedesti
  nevinovatia intr-o situatie de genu asta, avand in vedere ca sunt “dovezi” care te incrimineaza.

 • Lixianna:

  @Doru, cum adica nu se vede decat numarul de inmatriculare?? nu se distinge forma masinii??? Culoarea?? Ceva… Soferul??? Oricum, daca tu esti sigur ca erai in alta parte la data si ora afisate in poza, e bine sa-ti cauti martori dispusi sa depuna marturie si da-i in judecata!

 • Alina:

  Am sa va rog sa semnati petitia online impotriva acestui abuz. Sunt sigura ca daca ne vom strange mai multi vom gasi o solutie. Linkul este: http://www.petitieonline.ro/petitie/62258048

  dupa ce completati petitia, veti primi mail de confirmare. Va rog sa dati mai departe!
  Desi este legal, pentru ca asa si-au facut Regulamentul de circulatie, este imoral sa astepte pena in ultimul moment sa-ti trimita instiintarea. Se vede ca sistemul automat a fost special programat in acest fel.

 • coco07mar:

  Am primit un proces verbal incheiat in 19 dec 2011 pentru o contraventie din 24 iunie 2011 pentru neplata rovinietei. Stiu ca nu au trecut cele 6 luni nici de la savarsirea faptei nici de la intocmirea PVCC. Dar exista o alta problema. Nu am stiut ca sunt filmat si am continuat sa circul cu masina. Astfel ca am avut cumva norocul sa fiu oprit undeva in tara pentru depasirea limitei de viteza in iulie 2011. Atunci agentul a constatat ca nu am rovinieta platita. Ajuns acasa am platit atat amenda pentru viteza cat si rovinieta. Ce fac cu noua amenda pentru rovinieta? Ma gandesc ca trebuie s-o contest. Dar trimit plangerea si celellate prin posta pe adresa Judecatoriei?

 • adi:

  Eu am amenda la circulatie din 2001.In 2006 s-a inceput executarea silita.Mi-au blocat contul,care avea 7 lei.Am cerut sa nu ia nimic din el.
  Au cerut oprirea din salariu la firma unde sunt asociat.Inca nu s-a dat curs.Nu s-a prescris amenda asta?

 • adi:

  Am avut si eu o amenda pentru rovinieta in mai 2011.A venit in decembrie 2011.Sunt mai mult de 6 luni.Am platit-o.

 • alina:

  Zilele trecute m-am intors din concediu si am gasit in cutia postala un plic ce continea doua amenzi de rovinieta din data de 04.07.2011, respectiv 11.07.2011 (perioada in care am fost in concediu, in Bulgaria). Deci, ei m-au filmat si la dus si la intors. Eu aveam platita rovineta pe un an de zile (din 15 iulie 2010-15 iulie 2011)dar ei sustin ca m-au surprins prin intermediul camerelor video ca n-o detineam (ceea ce este putin probabil deoarece imi amintesc perfect cum schimbam rovinieta de Bulgaria cu cea de Romania)…in sfarsit! Am sunt la Directia de Drumuri si poduri care m-au tot plimbat la diversi operatori cu scuza ca nu se ocupa ei de astfel de cazuri. Intr-un final, o doamna mi-a dat numarul de telefon al celor de la CESTRIN pentru a lamuri problema. Si aici am luat-o de la capat..va fac legatura cu alt coleg…si tot asa. A rasuns la un moment dat un domn foarte acid, spunandu-mi ca din moment ce am primit amenda inseamna ca sigur nu aveam rovinieta. I-am raspuns ca o sa platesc rovinieta (pentru a nu mai face atatea drumuri in Teleorman pt judecata) dar i-am comunicat ca in perioada in care am primit respectivul proces verbal eu nu am fost prezenta, deci din start mi s-a incalcat dreptul de a plati la jumatate amenda. Rasunsul lui a fost ca trebuie sa platesc integral amenda (adica 500 ron + 56 euro) deoarece nu este el de vina ca am fost plecati si, conform legii instiintarea se face fie afisat (cica pe usa)fie in cutia postala… Ma intreb oare daca respectivul curier gresea cutia? L-am intrebat de asemenea daca eram plecata din tara pentru mai mult timp ce se intampla, cine stia de existenta acelui plic in cutie? Mi s-a raspuns scurt ca se trecea la executare silita. Mi se pare incredibil sa nu ai o confirmare de primire la un proces verbal!!!! Niste hoti, pur si simplu!!!Oricum ai da-o tot ei castiga!

 • Constantin:

  Si eu am circulat toata vara anului trecut pe autostrada Soarelui, de mai multe ori fara rovinieta. De o luna am inceput sa primesc procese verbale 12 pana acum. Am contactat o avocata pt a le contesta in instanta, va las nr. ei poate aveti nevoie 0767769347

 • viorel:

  Mai oameni buni am scos art.8 al O.G.nr.15/2002.

  La art.8 alin.(2)e clar ai gresit…platesti..ok.

  Eu nu vad(sau nu inteleg) la art.8 alin.(3)unde scrie ca trebuie sa platesti o despagubire de …. cat vor ei. Scrie clar ca o data cu aplicarea amenzii poate sa-ti retina certificatul de inmatriculare pana la achitarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri.
  E ca o avarie la masina… de-ti ia politia talonu pana remediezi defectiunea dar si o contraventie (o amenda).

  Jos aveti articolul:

  Articolul 8 va avea următorul cuprins:
  „Art. 8. – (1) Fapta posesorilor de autovehicule sau a conducătorilor acestora care utilizează reţeaua de drumuri naţionale din România fără a deţine rovinieta valabilă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000.000 lei la 45.000.000 lei, cuantumul acesteia urmând a fi reactualizat anual în funcţie de cursul de schimb euro/leu. Transportatorilor cu autovehicule înmatriculate în alte state plata amenzii contravenţionale li se va aplica numai în punctele de control trecere frontieră la ieşirea din România.
  (2) În cazul în care contravenientul a achitat amenda contravenţională prevăzută la alin. (1), urmărirea contravenţiei încetează.
  (3) O dată cu aplicarea amenzii contravenţionale, posesorilor de autovehicule sau conducătorilor acestora care utilizează reţeaua de drumuri naţionale din România fără a avea rovinieta valabilă li se reţine certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi, după caz, licenţa de execuţie pentru vehicul, până la achitarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România.
  (4) Contravenienţii au obligaţia ca în termen de 48 de ore de la aplicarea amenzii contravenţionale să achite tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România.”

  • Sil Mih:

   Ceea ce am gasit eu, cred ca este ceva actualizat si are titlul: “OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România”, iar articolul 8, arata cam asa”
   Art. 8
   (1)Fapta de a circula fără a deţine rovinietă valabilă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.
   (2)Cuantumul amenzilor contravenţionale prevăzute la alin. (1) este prevăzut în anexa nr. 2.
   (3)Contravenientul are obligaţia de a achita, pe lângă amenda contravenţională, cu titlu de tarif de despăgubire, în funcţie de tipul vehiculului folosit fără a deţine rovinieta valabilă, sumele stabilite potrivit anexei nr. 4.
   (31)Agentul constatator va face menţiune în procesul-verbal de constatare a contravenţiei şi despre contravaloarea despăgubirii şi modul de achitare a acesteia. Despăgubirea se va achita în lei, la cursul de schimb stabilit potrivit prevederilor art. 6 alin. (1) şi (2), în contul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. şi va reveni acesteia ca venit extrabugetar.
   (4)Contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia jumătate din minimul amenzii prevăzute de prezentul act normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal.
   (5)Utilizatorilor li se pot aplica amenzi contravenţionale atât pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cât şi în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, la ieşirea din România.
   (6)Odată cu aplicarea amenzii contravenţionale, utilizatorilor români care folosesc reţeaua de drumuri naţionale din România fără a avea rovinieta valabilă li se reţine certificatul de înmatriculare al vehiculului până la prezentarea dovezii de achitare a tarifului de despăgubire conform prevederilor alin. (3).
   (7)Prevederile alin. (6) se aplică în mod corespunzător şi conducătorilor vehiculelor înmatriculate în alte state.
   Aliniatul 3 arata urat. Trebuie sa platim si tariful de despagubire.

 • Cris:

  Poate ar fi util sa cititi Motive “legale” sa nu iti platesti rovinieta si sa vedeti si un filmulet de 20 min. in care un avocat explica niste motive de contestare in instanta. problema este ca , totusi, este la latidudinea instantei daca se accepta ca OG2/2001 specifica faptul ca semnatura trebuie sa fie olografa atunci cand emit PV-uri pe hartie si nu informat electronic.
  Consider ca este un abuzz al CNADNR sa impuna platirea contravalorii rovignetei pe un an si sa nu beneficiezi de ea. De ce nu contravaloarea ei pe 1 saptamana? Spuneti-mi, daca stiti,pretul benzinei nu includea si taxa de drumuri? Mai include? Platim si rovigneta si taxa pt. drumuri la fiecare litru de benzina?
  - Inca ceva: intrebare pt. un cunoscator PC pt. ca am citit Hot.1259/13.dec.2001 Norme tehnice si metodologice pt. Legea 455/2001 in care se spune ce trebuie CESTRIN sa specifice pe website-ul lui cu privire la legalitatea functionarii lui. Poate intelegeti daca lipseste ceva si atunci ar mai fi un motiv de contestatie.Eu nu ma pricep la termenii informatici (?!) folositi in acea hotarare.

 • sgllu:

  BINE BINE SI PANA LA URMA CAT TREBUIE SA PLATESTI 125 LEI RON SAU SI TARIFUL DE DESPAGUBIRE ADICA ROVINIETA PT UN AN !? EU AM DEJA ROVINIETA PT UN AN !

  • sgllu:

   ROVINIETA MI-A EXPIRAT PE 30 07 2011 SI MI-AM CUMPARAT ALTA NOUA PE 07 08 2011 .AM PRIMIT PLICUL CU AMENDA PE 02 02 2012 .CE SA FAC !?

 • vlad:

  cert este ca si eu am cateva amenzi de rovinieta de la cnadnr dar nu am platit niciuna. ce poate sa-mi faca? au altii sute de milioane datorii la stat si nu au patit nimic. daca e sa fac contestatii pierd mult timp si bani prin tribunale asa ca mai bine nu le mai platesc.

 • vio:

  daca platesti si amenda si “despagubirea” se considera ca ai rovigneta de la momentul respectiv(sau momentul platii) 1 an de zile? sau nu?

 • alexxx:

  am si eu o intrebare legata de amenzile primite pentru lipsa rovignietei-pe procesul verbal primit apare urmatoare formulare:A CIRCULAT FARA A DETINE ROVINIETA VALABILA. cum au putut ei deduce ca eu nu am rovignieta. au verificat toate benzinariile care le emit? sau e doar o supozitie? ei ar trebui sa demonstreze acest fapt si pe urma sa faca dovada aceste afirmatii. proba pe care spun ei ca o au este o poza care nu demonstreaza nimic avand in vedere faptul ca si chiar daca aveam rovinieta nu reiesea din acea poza.eu cred ca trimit tuturor aceste amenzi pentru ca stiu ca lumea nu le pastreaza.

 • Un prieten a primit acasa un proces verbal de amenda pt lipsa rovinieta,lipsa constatata cu ajutorul camerei video.Dar el avea rovinieta valabila,asa ca fiti atenti la exactitatea datelor din procesul verbal.

 • ana:

  am primit si eu o amenda pentru rovinieta care ma prins anul trecut in august pe 25 si abia azi a venit amenda ….ce as putea face acum in caz,ca nu as vrea sa o platesc?

 • Sobolanul Paros:

  Am revenit pe aici. Cei de la CNADNR au vina ca nu i-au luat tare pe cei care se ocupa de deszpaezirea drumurilor si autostrazilor care sunt niste firme private (ca tot ridicati voi in slavi privatii din Romania care sunt niste semi-analfabeti,majoritatea). Trebuia ca deszapezirea sa fie facuta direct de CNADNR nu de catre x firme luate prin tot felul de criterii. Banii de la rovinieta intra in reabilitarea drumurilor,nu se duc in alte conturi,cei de la Curtea de Conturi verifica asta. Pozele nu se sterg din baza de date a CESTRIN,unde ati mai auzit voi asa ceva ? Nu exista cumva o lege care obliga arhivarea ?!

 • Daniel:

  Am primit si eu Proces-verbal pentru ca am circulat fara rovinieta cu masina pe care am vandut-o acum trei ani si nu mai gasesc procesul – verbal de vanzare- cumparare . Ce este de facut?!

 • Lori:

  Daca in momentul vanzarii masinii ai radiat-o de la primarie, cei de acolo au o copie dupa contractul de vanzare-cumparare in baza caruia ti-au scos masina din evidentele primariei.Merhi la ei si cere-le o copie dupa pv.

 • Lori:

  scuze, cere-le o copie dupa contract.

 • jemiol:

  Unde scrie treaba asta ca au termen 6 luni plus inca 30 de zile pentru comunicare?

  In OG 2/2001 se specifica urmatoarele:
  Art. 13 Art. 13
  (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
  Aici nu se specifica nimic de inca cele 30 de zile pe care le amintesti tu.
  Dar in art. 14 alin 1 Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
  Dupa cum vezi nu se specifica faptul ca dupa expirarea celor 6 luni in care amenda se prescrie, ar mai avea dreptul, institutia ce aplica contraventia, la inca 30 de zile pentru comunicare. La fel de bine daca ar fi intocmit procesul verbal in a doua zi dupa savarsire si ar fi trecut mai mult de 30 de zile pana la comunicare, procesul verbal ar fi fost prescris.
  Aici trebuie sa fim foarte atenti cum explicam chestiunea judecatorilor. In alin. 1 din art. 13 se spune clar ca amenda se prescrie in termen de 6 luni de la savarsire. Iar daca mie mi-a fost adusa la cunostinta la peste 6 luni de zile, procesul verbal este este prescris.

  De asemenea in OG 2/2001 se specifica urmatoarele:
  Art. 33
  (1) Judecatoria va fixa termen de judecata, care nu va depasi 30 de zile, si va dispune citarea contravenientului sau, dupa caz, a persoanei care a facut plangerea, a organului care a aplicat sanctiunea, a martorilor indicati in procesul-verbal sau in plangere, precum si a oricaror alte persoane in masura sa contribuie la rezolvarea temeinica a cauzei.

  Daca judecatoria nu a respectat termenul, poate fi invocat viciu de procedura?

  Ca sa nu mai discutam ca daca instanta nu comnica hotararea in 30 de zile, poti sa ataci din nou privind viciu de procedura, corect?
  Art. 34 (2) In vederea executarii amenzii, organele prevazute la alin. (1) vor comunica din oficiu procesul-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii, neatacat cu plangere in termenul legal, in termen de 30 de zile de la data expirarii acestui termen, ori, dupa caz, dispozitivul hotararii judecatoresti irevocabile prin care s-a solutionat plangerea, in termen de 30 de zile de la data la care hotararea a devenit irevocabila, astfel:

  • Adrian:

   Mie mi-a spus un avocat ca CANDR este OBLIGAT sa intocmeasca PV de constatare a contraventiei privind lipsa rovignetei intremen de MAX 30 de zile de la savarsirea acesteia..In caz contrar,acesta devine NUL.Stiti ceva despre acest lucru?Mie mi-a venit azi in posta(nu am semnat nimic de primire) PV incheiat in 21.03.2012 pt.contraventia savarsita in 06.10.2011.Culmea este ca pe fluturasul anexat plicului(unde semneaza un imputernicit CANDR si un martor)acest imputernicit scrie:Subsemnatul…,imputernicit al CANDR…M_AM DEPLASAT IN DATA DE 03.03.12 !!!!! si……Ce parere aveti.Cum procedez in continuare?Multumesc,stima

 • jemiol:

  Am nevoie de un plan daca ma poate sfatui cineva.
  Am 5 (cinci) amenzi pentru rovinieta. Cum pot scapa de plata a tuturor celor 5 amenzi?
  Eu mi-am facut planul in felul urmator. Cele 5 plicuri au fost aduse de un curier, impreuna cu un proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei…..
  In acest proces este trecut si un martor (acelasi la cele 5 amenzi), care nu a fost prezent.
  Eu nefiind acasa, soacra-mea era la poarta in acel moment si i-au fost inmanate ei aceste 5 amenzi fara sa fie pusa sa semneze niciunde, dar ea (soacra-mea) a observat ca nu mai era niciun martor prezent cu postasul.
  Ma gandesc sa atac procesele verbale pe aceasta baza, solicitand un martor (soacra-mea), care sa spuna ca nu a fost niciun martor si ca ea nu a stiut ce sa faca cu acele plicuri si a uitat de ele cateva zile. Abia dupa 3-4 zile mi-a comunicat de sosirea acestora.
  Problema se pune in felul urmator. Daca spun acest lucru, soacra-mea nu devine automat martor si prezenta ei confirma inmanarea amenzii?
  Ce procedura sa folosesc?
  Mentionez ca din pacate am circulat fara rovinieta pentru ca nu am stiut ca mi-a expirat. M-am corectat inainte sa soseasca prima amenda. Cum as putea sa scap de aceste amenzi. As putea sa platesc doar 1, dar mi se pare inuman sa le platesc pe toate.
  Ce anume sa mai argumentez? Semnatura electronica?
  Ce sfaturi imi puteti oferi?

 • Ciprian:

  Care locuiesti pe aproape si ai luat amenda pt rovinieta, mergi si si taie “firul” frate… dezmembreza aparatul foto…
  Cum isi permit sa ne fotografieze masinile fara permisiunea noastra…!!!
  Sa verifice daca avem sau nu fizic rovinieta…!!
  Nu mai platiti fratilor… Daca incaseaza Petromul… va dati seama ca au si ei comision din banuti…

 • Sasha:

  am primit un PVCC,intocmit in data de 22-02-2012 pentru lipsa rovinetei in data de 28 august 2011,iar eu am intrat in posesia procesului verbal in data de 9-03-2012 .Exista vre-o baza legala de contestare a PVCC?

  • vyo:

   la fel am patit si eu numai ca la mine fapta a fost pe 07.09.2011.Daca reusesti sa rezolvi ceva posteaza te rog,poate reusim si noi sa scapam…

 • bidak:

  model de contestatie pentru cei care au mai multe contraventii si au platit una dintre ele:

  CATRE
  JUDECATORIA _________
  D-lui Presedinte

  Subsemnatul ……………, domiciliat in …………………………, in calitate de proprietar al autoturismului cu numar de inmatriculare ………., va inaintez urmatoarea

  PLANGERE CONTRAVENTIONALA
  Impotriva PVCC seria R11 nr. ………/……………………(anexa nr. 1), emis de CESTRIN Bucuresti cu sediul in Sector 6, Bucuresti, B-dul Iuliu Maniu nr.401A, si comunicat la data de ……….., conform Procesului Verbal de comunicare (anexa nr.2) .
  In fapt, mentionez ca PVCC susmentionat sanctioneaza faptul ca am circulat cu autoturismul avand nr. de inmatriculate ………, fara a detine rovinieta valabila.
  Mentionez si probez ca doresc respectarea legii, iar in acest sens am achitat permanent rovinieta, cu exceptia unei scurte perioade, pentru care am si fost amendat.
  Mai mult, am achitat deja amenda (dovedesc aceasta prin chitanta fiscala nr. ……./………….- anexa nr.3) cat si tariful de despagubire (conform chitantei nr……./…………..- anexa nr.4) pentru un PVCC (seria … nr. …………./………………- anexa nr.5), primit pentru aceeasi fapta.
  Prin urmare, avand in vedere ca :
  - am achitat deja amenda si tariful de despagubire pentru un PVCC primit pentru aceasta contraventie (conform chitantelor sus mentionate),
  - am fost sanctionat de mai multe ori pentru aceeasi fapta, desi nu am avut sansa de a ma indrepta dupa prima greseala, pentru ca nu am sesizat ca nu am rovinieta, iar procesele verbale au fost intocmite la cinci luni dupa savarsirea contraventiei,
  - imediat ce am sesizat ca sunt in greseala, am cumparat rovinieta,
  - in permanenta am avut si am rovinieta pentru autovehiculul al carui proprietar sunt,
  - sunt o persoana de buna credinta, imi achit impozitele la stat si consider ca legile trebuie respectate,
  - situatia financiara dificila din aceasta perioada, pensia mica si problemele mele grave de sanatate,
  - nu am savarsit o fapta care sa prezinte pericol social
  Va rog sa analizati situatia de fata si sa dispuneti anularea PVCC seria ….. nr. ………./………….. .
  In sustinerea celor descries mai sus, anexez in xerocopie urmatoarele documente:
  - PVCC seria … nr. ……./……………. (anexa nr.1);
  - Procesul Verbal de comunicare a PVCC sera … nr. …./…….(anexa nr.2) ;
  - Chitanta fiscala nr. ……./…………. prin care dovedesc ca am platit amenda pentru nedetinerea rovinietei- anexa nr.3);
  - Chitanta fiscala nr. …./…………. prin care dovedesc ca am achitat si tariful de despagubire – anexa nr.4;
  - PVCC seria … nr. …………./……………… prin care am fost amendat o data pentru nedetinerea rovinietei si pentru care am achitat amenda si tariful de despagubire, conform chitantelor de mai sus- anexa nr.5);
  - Cartea mea de Identitate seria … nr. ………….;
  - Certificatul de inmatriculare al autovehiculului cu nr. de inmatriculare ……..;
  Solicit judecarea cauzei si in lipsa mea, conform art.242 Cod Proc. Civ. .
  In drept, am formulat prezenta plangere in baza art.399 (1), indice L din Codul de Proc. Civ.
  Depun prezenta plangere, precum si actele anexate, in dublu exemplar, pentru a-i fi communicate si paratei.

  DATA SEMNATURA

  D-lui Presedinte al Judecatoriei ___________

 • Roman:

  A fost publicata la sfarsitul acestei postari, sentinta centestatiei facute de mine. Puteti vedea acolo cam la ce va puteti astepta daca contestati amenda.

 • georgiana:

  buna ziua ! eu am primit o amenda , dar pe un autoturism care nu il mai am de 2 ani…si l-am vandut unei persoane care nu o cunosc insa am contract de vanzare cumparare … ce pot sa fac ? multumesc !

 • sofia:

  Suntsi eu in situatiile de mai sus, adica am circulat de 2 ori, in august respectiv in septembrie 2011 fara rovinieta si am gasit astazi in cutia postala plicurile cu procesele verbale de constatare la care erau atasate PV-uri “de indeplinire a procedurilor de comunicare a PV de constatare a contraventiei seria …”.
  Acestea din urma includ printre altele si referinta la “prezenta martorului” la unul este trecut un nume si atat fara CI, domiciliu etc iar pe celalalt nu este trecut numele martorului dar este indicata o CI si un domiciliu din Botosani. Semnatura martorului nu este olografa si este aceeasi pe ambele PV.
  Este acesta un motiv de contestare/anulare in justitie?

 • vali:

  am cam belito cu rovineta 7 bucati am primit
  mai taie din ele da-le dreacu !

 • Dragos:

  poti sa-mi trimiti si mie un model de contestatie, te rog?

 • Marius:

  Sint plecat din tara de 2 ani in Australia-pot dovedi cu viza de intrare-si am primit amenda in Romania ca am circulat fara rovinieta. Masina este incuiata in garaj fara baterie iar cheile sint la mine aici.Nu pot sa contest in instanta in 15 zile nefiind in tara, am sa platesc amenda ca nu am incotro sa ma incadrez in cele 15 zile regulamentare si o sa-i dau in judecata anul urmator cind o sa vin in concediu. Urmatorul concediu din Romania i-l voi petrece la tribunal.

  • stefan:

   incredibila intamplarea ta :| …. o tara de rahat !! in locul tau as taia frunze la canguri si nu m as intoarce aici :(

 • costi petrescu:

  …….Nu platesc nici o amenda ! in perioada pe care o specificati rovinieta era platita !
  VW Golf – Petrescu constantin
  VW Passat – Petrescu andrei

  Consider ABUZ si INCOMPETENTA !

  SINT LUCRURI GRAVE DE REZOLVAT IN TARA NU……………..

 • Aura:

  Eu am patit o alta porcarie. Mi-am verificat valabilitatea rovinietei la un PETROM si pentru ca mi-a spus ca este valabila o perioada de 6 luni am mers fara rovinieta, desi sunt un om corect, organizat si responsabil. Astfel am primit pana acum 4 PV de contraventie si sunt in pragul disperarii pentru ca luam 10 roviniete cu banii astia, daca sistemul de validare nu ar depinde de un benzinar chior.
  Am sanse sa scap macar de unele dintre cele 4? Am platit-o pe prima dar am ramas muta cand au venit si restul.Evident ca pe toate le-am primit dupa mai mult de 6 luni.

  Mi-ar fi demare ajutor incurajarea voastra,
  Multumesc.

  • Mihai:

   Mergi la Judecătoria din localitatea pe raza căreia ai fost depistată fără rovinietă şi depune o contestatie la contravenţie, chiar dacă ai achitat-o! Ar fi foarte bine să anexezi copii de la toate rovinietele pe care le-ai avut.Succesul în instanţă este garantat în proporţie de 95%.
   Am contestat vreo 12 si la toate am avut câştig de cauză. Pt mai multe amănunte lasă răspuns aici şi vom vedea cum luăm legătura!!!! SUCCES!!!

 • dragos:

  sunt niste japcari ordinari.legea trebuie modificata.nu e posibil sa iti trimita amenda dupa 6 luni,cand in vremurile noastre agitate nu mai stii cu exactitate ce ai facut cu o luna in urma.dak vor atatia bani de la noi sa stea pe drumuri si cand te prinde sa te sanctioneze.pt k in general oamenii sunt de buna credinta si circula cu roviniete.dar poto sa pierzi dovada k in 6 luni numai grija ei nu o ai si ajungi sa alergi pt cai verzi pe pereti k cik au facut ei o poza.avem o mie de batai de cap…sa termine cu rovinetele astea ordinare …drumurile fac parte din patrimoniul national…si noi tr sa beneficiem de ele.doar nu am trecut granitza in alt stat…circul in romania la orice ora vreau si am nevoie.ne birjareste statul asta ordinar k pe niste permanenti chiriasi.e tara noastra sunt drumurile noastre…dak ne iau bani pt tot..noi pt ce mai traim sa le platim lor taxe si impozite?grijania mamei lor de tradatori de neam.

 • Oana:

  buna,
  am primit si eu o amenda pentru rovinieta…am platit ce se platea la BCR in 48ore, mai am de plata taxa pt trezorerie, insa nu stiu despre cei 28euro (tariful de despagubire) daca mai trebuie platiti, avand in vedere ca eu am platit rovinieta chiar in luna in care am fost “prinsa”… nu a fost cu intentie sa circul fara rovinieta si cand mi-am dat seama am platit-o dar se pare ca a fost prea tarziu :(
  Deci, mai trebuie sa platesc cei 28euro sau nu?
  Multumesc.

 • vlad:

  mi a venit si mie 2 plicuri dar eu am avut platita rovineta si mai am si cuponul de control ce pot face?

 • Jane:

  DRAGII MEI !
  Mi-a venit amenda, azi, cu PV al subsemnatei… in prezenta…”nume+semnatura” o tipa din Tulcea ! Eu stau in Galati !Amenda a adus-o un tip, care a predat-o fiului meu (14 ani). Sora-mea, avocat, mi-a spus clar: PLATESTE !
  Si comicul situatiei: o am platita, dar ma enerveaza orice lucru lipit pe parbriz !
  A SCAPAT CINEVA DE PLATA, INDIFERENT DE MOTIV?

 • Jane:

  Detalii: contaventia e din oct 2011, pe drumul Galati Braila. Cum oare, un barbat aduce un PV intocmit de o femeie(subsemnata Adriana,imputernicit CNADNR…m_am deplasat…), cu martor o alta femeie(Georgeta) domiciliata in Tulcea, in Galati, pentru o contaventie intamplata la 1 km distanta de Galati, spre Braila. Nu mai inteleg nimic !

 • calin iulian:

  nenea Sobolan Paros!eu am primit amenda desi aveam rovigneta platita.ma poti ajuta in cazul acesta pentru ca vad ca esti destul de strict.PLATITI ROVIGNETA!ca tot luati amenzi.

 • Laurentiu:

  Salutare, am primit ieri o instiintare de la CNADNR, prin care mi se aduce la cunostiinta cum ca anul trecut, in decembrie, as fi circulat fara rovinieta pe A2. Ideea este ca n-am anvelope de iarna si deci masina o tin in parcare, in perioada 1 noiembrie – 1 martie(cu alte cuvinte n-am de ce sa cumpar rovinieta). Fratilor se cloneaza numere de inmatriculare sau agentii constatatori au orbul gainilor ? Ce pot face sa scap de beleaua aceasta? Dati-mi o mana de ajutor, va rog !!!

  • nicol:

   acelasi lucru mi s-a intamplat si mie, autoturismul vechi, un Olcit din “95,parcat in curte inca din vara anului 2012, fara cauciucuri de iarna, fara asigurare valabila, fara ITP si bineinteles ca fara rovinieta, a fost surprins de CNADNR, pe DN1,pe 30.11.2012 ora 02.12. In procesul verbal se facea referire la vehicul cat. A. Bineinteles ca am facut contestatie in termen, semnaland ca nu am circulat cu acest autoturism de atata timp (astept redeschiderea programului Rabla)si am demonstrat cu certificatul de inmatriculare ca vehiculul meu este cat.B. Nimic nu a contat, nefiind prezenta la Tribunal in ziua citata, am fost instiintata abia pe 17.07.2013 ca autovehiculul meu a circulat in acea noapte pe “drumurile patriei”, drept pentru care a fost respinsa contestatia, fiind obligata la plata amenzii de 250 lei si taxe judiciare de 20 lei.Doresc sa fac recurs, timpul este foarte scurt (15 zile de la comunicarea sentintei) dar nu stiu care este procedura si care ar fi costurile. Va rog, sa ma ajute cineva!

 • adyd_vl:

  salutari,am o masina pe care am abandonat-o in grecia acum doi ani.am inceput sa primesc amenzi pt rovinieta din ianuarie 2012 desi masina mea nu a mai functionat de doi ani fiind avariata si in alta tara.Gresala mea ca nu am radiat-o.Ce mai e de facut acum?

 • Viki:

  Intrebare pentru Adrian: am patit exact asa ca tine:am comis fapta in martie 16.03 2012 in jud HD, mi s-a intocmit procesul verbal de catre un agent de la Bucuresti pe data de 2.05.2012, a ajuns acasa la mine prin 18.05.2012 (vineri), preluata de un martor pe care nu-l cunosc si mi-a fost lasata in cutia postala care nici nu are lacat.Eu m-am intors din strainatate abia azi, duminica, 21.05. Adrian, intre timp ce ai rezolvat cu amenzile tale sau ce ai hotarat? Intrebarea adresata si altora care au trecut printr-o situatie similara?

  • Aura:

   Martorii pe care ii folosesc atunci cand ne umplu cutiile postale cu Procese Verbale, sunt oamenii lor. Va sfatuiesc pe toti sa faceti petitie la Avocatul Poporului.
   Poate ca se satura si ne baga cineva in seama. Eu simt ca fac varice de nervi… este un mare abuz felul in care aduna bani de la aceste roviniete.

 • nick:

  salutare,sunt din jud Vrancea,lucrez in jud vrancea si am primit 2 plicuri cu amenzi la o saptamina diferenta in jud buzau Km115+80,Maracineni,ora 7:30(ora la care nici cafeaua n-o termin). Nu am rovinieta,dar nu inteleg cu e posibil???
  Un model de contestatie???

 • ser:

  amenda de acord.despagubirea sa le fie rusine, prea mare tupeu.mie cand ami vine amenda de genu si ajunge la bugetu local,le dau cate un leu pe zi.asa merita,suces si voua.

 • claudiu:

  va salut, am primit azi mult comentatul plic cu PV de constatare a contraventiei (lipsa rovinieta). In PV scrie ca vehiculul categoria A cu nr de inmatriculare….. apartinand mie, a circulat bla bla bla. Problema este urmatoarea: nr de inmatr. este corect, dar este vehicul categoria B nu A. In aceste conditii pot contesta PV, acesta fiind redactat gresit?…sau altceva reprezinta in acceptiunea lor vehicul categoria A?

 • prostitu':

  Fericitilor!
  Aveti procese verbale, ati primit plicurile, ce mai stati pe forum mergeti la jutecatorie si faceti contestatiile.

  Intrebarea e ce fac eu care ma contul blocat de cei de la taxe si imbozite, pentru o amenda de rovigneta.

  1) contul este blocat la o diferenta de 14 luni de data in care a fost intocmit PV;
  2) Rovigneta am avut mai mult ca sigur, dar cum sa dovedesc asta? pe bonul ala care il primesti de la benzinarie nu scrie ca trebuie sa il pastrezi pe viata si nici ca trebuie sa il dai urmasilor urmasilor tai.Mai nou tanti de la benzinarie iti spune “fa-i mama o copie ca bonul asta se sterge in 2 luni”;
  3) Nu am primit plicul cu PV, nici vre-o recomandata nimic,(pai si eu de unde sa stiu in astea 14 luni de neglijeta lor),
  DAR in schim pe PV de la taxe si impozite am si un martor :

  LEMANDROIU PAUL domiciliat in Bucuresti bulevardul Unirii nr. 70 BL J4 ap 76.

  Mentionez ca adresa asta este la aproape un sector si doua cartiere fata de unde stau eu.

  Ce pot sa fac in cazul aasta habar nu am, dar ce stiu sigur este ca o sa ma imprietenesc cu martorul, sa avem impreuna amintiri pe viitor nu numai eu.

  Daca pe PV-urile voastre apare acest dobitoc, F… in gura mort, va rog sa postati.

 • alexandru:

  Ce pot face in cazul in care am avut rovinieta si pot demonstra dat tuta de la Petrom a gresit numarul de imnatriculare in loc de 22 a scris pe bon 20.Am primit PV.si incerc sa trimit o adresa cu toate datele de pe rovinieta celor de la CESTRIN.

 • Cele mai multe dosare din tara le detine Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – vedeti interivuri realitatea si toate dosarele pe care le-au avut si le au pe tot teritoriul Romaniei. In tot ceea ce inseamna contestatie rovinieta.

 • nic:

  salutare tuturor,poate cineva sa-mi dea un sfat?!Am primit astazi 2 amenzi de la CNADR pentru un autoturism care l-am vandut in 2008.
  Oare ce s-a putut intimpla?nu a fost radiata de pe numele meu sau nu au ei evidenta corecta? ce sa fac in acest caz?
  multumesc.

 • Mariea Petrescu:

  In 2011 am figurat fara rovineta, am primit in 2012 doua amenzi,m-am interesat ca au mai fost trimise la domiciliu inca 4 amenzi,pentru care a semnat un martor neidentificabil(deci am ratat plata 1/2 ). Pana in acest moment nu am primit nicio instiintare de plata. La ce ma pot astepta acum in 2013?

 • buna am primit sieu o amenda dar am rovinete pe un an cei de facut

 • Aura:

  Am o veste proasta pentru toti cei au primit amenzi de la roviniete corecte sau incorecte. Am primit intr-o singura saptamana 3 amienzi de la rovinieta pentru ca desi an vrut sa fiu corecta, anagajatul de la benzinaria Petrom care a facut verificarea, a gresit. Mi-a spus ca am rovinieta valabila pana la sfarsitul anului (trecut) si nu era asa. Nu mai aveam bonul si nu am stiut la data respectiva unde sa verific valabilitatea sau istoricul de achizitie a rovinietei pentru masina pe care o conduc. Procesele Verbale au ajuns la limita celor 15 zile in care se poate face contestatie. In concluzie, amenda a fost transferata la ROL-ul meu de la ANAF, si dupa 6 luni de la termenul la care trebuie sa platesc amenda, am primit o somatie si o decizie de executare silita. Deci sa nu credeti ca Statul va iarta. Veti achita amenda, dar numai amenda. Toate celelalte sume solicitate in Procesul Verbal sunt ilegale. Am primit raspuns de la Avocatul Poporului unde am facut petitie. Povestea este lunga dar finalul este scurt. Am paltit amenda care nu se prescrie nici dupa 1 an si nu am mai platit celelate taxe din PV fiind asa cum am mai sous, ILEGALE. Este cazul sa facem un protest scris, catre Avocatul Poprului pentru ca ne sunt inclacate mai multe drepturi cu ocazia acestor amendari. In alte tari amenda este data pe loc, se achita contra-valoarea rovinietei pe care o si primesti.Interesul lor este sa fii corect nu sa te jupoaie. Daca cititi postari mai vechi o sa vedeti ca sunt soferi care au primit 10-15 amenzi.Este o mare porcarie.

  • Vasile:

   Buna ziua,spuneti-mi va rog cum ati procedat cu petitia catre avocatul poporului, sa fac si eu acelasi lucru. Eu am platit doar amenda contraventionala de 125,00 lei la termen in 2010, iar acum in 2013 mi-a venit somatie cu titlu executoriu pentru recuperare de 28 E reprezetind c/val. contraventie (care de fapt este c/val. tarifului de despagubire) plus 240,00 lei cheltuieli de executare !!
   Cheltuielile de executare sunt duble fata de c/val. de recuperare.

 • Aura:

  Pentru petitie la Avocatul Poporului trebuie sa intrati pe site si sa completati petitia.
  Revin asupra mentiunii ca despagubirea este o taxa ilegala pe care o precepe CNADNR-ul fara sa ne explice ce inseamna.

  Aceasta este diferenta dintre o institutie publica si o amarata de persoana fizica. Ei amendeaza dupa bunul plac, noi platim ca prostii.

  Eu ma voi opune pana ma va chema un judecator sa ma intrebe de ce protestez in acest mod.

  Suntem slabi, neinformati si dezbinati. Poate ne trezim si noi la viata.

 • ” Intre timp a disparut de pe procesul verbal textul:”

  Nu inteleg, cum e posibila chestia asta?

 • alina:

  masina in leasing, rovinieta valabila pana in octombrie, luna viitoare se termina leasingul, deci voi schimba nr de inmatriculare. rovinieta ramane valabila sau trebuie platita alta?

Leave a Reply

like button
Vremea in Reghin
Arhiva
Related Posts